Torgeir vant Hippodice "longplayer"

Hippodice Competition er en av verdens mest berømte og prestisjefulle spillmakerkonkurranser. Og kategorien for "best longplayer" ble i år vunnet av vikingspillet "Trade'n'Raid" fra Torgeir Tjong ved Spillmakerverkstedet i Bergen!

Skrevet av: Christian Berge
13.03.2019

Konkurransen blir arrangert hver år av Hippodice spillklubb i Tyskland, og mottar alltid over hundre bidrag fra hele verden. Juryen består av representanter fra forskjellige spillforlag, og det er ikke uvanlig at de beste spillene fra konkurransen blir snappet opp av disse forlagene.

Torgeir har jobba med "Trade'n'Raid" i flere år nå. Grunnideen er worker placement i en vikingelandsby, også bygger man seg etterhvert opp en egen klan med bygninger, våpen og skip. Hver arbeider kan utføre mange handlinger hver runde, men jo flere handlinger den utfører, jo svakere blir den. For å få poeng sender man vikingene sine ut på oppdrag. Om man har mye styrke, kan man gå for en voldelig strategi og mange raid-oppdrag. Eller man kan samle ressurser og fredelige trade-oppdrag istedenfor. Spilletid er rundt to timer.


Her er en tidligere versjon av spillet. Siste utgave er vesentlig oppgradertSpillet har allerede blitt en stor hit i Bergen, og det har vært svært populært på de ukentlige spillkveldene torsdager på biblioteket. Så godt som alle som har spilt det har blitt imponert over hvor bra det er.

Torgeir sier i en kommentar til Brettspill fra Bergen at han synes det er veldig kjekt å få bekreftelse fra Hippodice-juryen på at spillet er bra og har potensiale. Nå ligger spillet til videre vurdering hos Hans im Glück, og håpet er jo at de vil gi det ut. Forlaget har foreløpig sagt at de liker spillet, men om de fakisk vil gi det ut er ennå ikke avgjort. Uansett gjenstår det fortatt en del videreutvikling og balansering før spillet er helt ferdig.

Her kan dere se alle vinnerne fra årets konkurranse

blog comments powered by Disqus