Bergen Game Jam 2017

Global Game Jam er et verdensomspennende arrangement som handler om å lage spill. De som deltar blir delt inn i små grupper på fra 2-10 personer, og med bare to døgn til rådighet skal de samarbeide om å lage et spill helt fra bunnen av. I 2017 gikk Game Jam i Bergen av stabelen på Laksevåg videregående skole, og de fleste gruppene jobba med å lage dataspill. Men av ca. 15 deltakende grupper, så var det faktisk to som valgte å utvikle brettspill.

Skrevet av: Christian Berge
24.02.2017

Temaet denne gangen var "bølge", dvs. at alle spill på en eller annen måte måtte ha noe med bølger å gjøre. Det kunne være f.eks. lydbølger, politiske bølger, eller som de fleste tolka det som: havbølger.

Og med en bakgrunn av brusende havbølger, er det kanskje ikke så rart at begge brettspillgruppene valgte å utvikle spill som dreide seg om surfing. Men de to spillene var ellers veldig ulike.

Den ene gruppa lagde et kortspill som de kalte for "The Big Kahuna." Her deler spillerne seg inn i to lag, der det ene laget skal bygge bølger, mens det andre laget skal surfe oppå bølgene. Alt gjøres ved å legge ut kort i bølgeformasjon. Spillerne på laget må samarbeide, men det kan være litt utfordrende. For man har nemlig ikke lov til å snakke med hverandre for å planlegge hva man skal gjøre!
http://globalgamejam.org/2017/games/big-kahuna

Den andre gruppa lagde et spill med et så pass langt navn som "Surfers catch crabs - Because why not?" Og dette spillet dreier seg altså om surfere som seiler ut for å fange krabber. Ved å spille kort kan man flytte på mange forskjellige måter, og det gjelder å samle krabber og komme seg inn til land i tide før den største og farlige bølga kommer.
http://globalgamejam.org/2017/games/surfers-catch-crabs-because-why-not

I 2016 var det kun éi gruppe som lagde brettspill, så det er kjekt å se at brettspillinteressen er stigende. Kanskje vi får tre brettspillgrupper i 2018?

blog comments powered by Disqus