Lage spill-konkurransen 2016

På Nordisk spilldag 2016 i Bergen, arrangerte Spillmakerverkstedet konkurranse i spillskaping. Med kun få timer og et begrensa komponentutvalg til rådighet, så gjaldt det å være den som klarte å lage det beste brettspillet. Ingen voksne var tøffe nok til å ta utfordringa, men tre unge bergensere leverte inn hvert sitt bidrag.

Skrevet av: Christian Berge
20.11.2016

På spillmakerbordet hadde vi lagt en bunke ark, noen penner, saks og tape. Det var også en haug med trebrikker og noen terninger der. Reglene for konkurransen var at spillet man lager maks kunne bestå av følgende komponenter:

-To A4-ark, som man kunne klippe til og bruke på den måten man ville
-Opptil ti trebrikker og/eller terninger

Man måtte også skrive ned noen korte regler.


Spillmakerbordet er klart for den som vil prøve segDen første som leverte inn et bidrag var Lucas André McLean. Spillet hans heter «Ridderne 1», og er delt inn i to deler. I første del av spillet kaster man terning og går rundt på brettet for å samle inn penger. Når man har nok penger, kan man gå inn til midten av brettet, der man må utføre forskjellige oppgaver for å vinne spillet. F.eks. synge en sang eller ta ti push-ups.

Under ser dere noen bilder av spillet. Jeg er ikke den beste fotografen, så bildekvaliteten er noe laber, men dere skjønner hvordan spillet er lagt opp.


Regler og en foreløpig uferdig versjon av brettet
Her er det ferdige brettet. Fotografen tar ansvar for dårlig bildekvalitetAndre bidrag til konkurransen var fra Mathias McLean, som leverte inn spillet «Fortz». I dette spillet har hver spiller et fort med en soldat oppå, og målet er å ta over fortene og soldatene til de andre spillerne. På sin tur kan man betale for å trekke angrepsskort, og så bruke dem mot de andre spillerne. Angrepskortene har ulike styrker: noen kan bare angripe soldater, mens andre også kan angripe fort. Det er også mulig å kjøpe en kanon, som kan ødelegge både fort og soldater på én gang. Men kanonen er veldig dyr.


Brett, brikker, penger og angrepskort
Og her kan dere se reglene til FortzSiste bidrag til konkurransen har ennå ikke fått noe navn. Spillskaper Rares Vanraes hadde dårlig tid, så han rakk ikke å lage det før han måtte gå. Men han rekk heldigvis å levere inn selve spillet.

Brettet i dette spillet er et rutenett, og alle spillerne starter med en brikke hver i enden av brettet. Så kaster man terning for å flytte brikken sin, og den som kommer først over til end-feltet vinner. 1 og 2 på terningen gir ett flytt, 3 og 4 gir to flytt, og 5 og 6 gir tre flytt. Når man flytter kan man gå i alle retninger, også sidelengs.


Her er Rares akkurat ferdig med spillet
Dette er regleneUnderveis var det også et par voksne som kom innom for å leke litt med brikkene, men dessverre var det ingen av dem som leverte inn noe spill. Det er synd, for noe av det som ikke ble levert inn så veldig spennende ut.


Dette spillet ble ikke levert inn.Som dere ser var alle bidragene veldig gode, og juryen får en hard jobb med å bestemme hvem som skal vinne.blog comments powered by Disqus